Rýže s vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s vepřovou panenkou
Rýže s vepřovou panenkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7432 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 špetka | Česnek sušený |
200 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Cibulka jarní |
750 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Řeřicha |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová panenka |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
250 ml | Vývar drůbeží |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 621,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Chřest sterilovaný, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Olej sezamový, Řeřicha, Rýže loupaná, Sůl, Vepřová panenka, Víno rýžové čínské, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat. |
2 | Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme. |
4 | Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže. |
5 | Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme. |