Recept

Rýže s vepřovou panenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7432
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 špetka Česnek sušený
200 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibulka jarní
750 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Řeřicha
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
250 g Vepřová panenka
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
250 ml Vývar drůbeží
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 545kJ
10% Sacharidy 35 g
12% Tuky 9 g
53% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Rýže s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat.

2

Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

3

Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme.

4

Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže.

5

Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept