Telecí filé Praha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí filé Praha
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
600 g | Telecí kýta |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 818kJ
0% Sacharidy 1 g
37% Tuky 28 g
17% Sodík 350 mg
74% Bílkoviny 42 g
Uhlovodany | 773,1mg |
---|---|
Cholesterol | 337,5mg |
Draslík | 625,1mg |
Vláknina | 125,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí filé Praha postup přípravy receptu:
1 | Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a opečeme na másle. |
2 | Hotové řízky pokapeme trochou bílého vína. |
3 | Při podávání pokrm ozdobíme kornoutkem ze šunky plněným míchanými vejci s pažitkou. |