Telecí řízek Praha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek Praha
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Telecí kýta |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 170,0mg |
Draslík | 660,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek Praha postup přípravy receptu:
1 | Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a opečeme na másle. |
2 | Vložíme je do ohnivzdorné mísy vymazané máslem, navrch položíme plátek šunky, hlavičky chřestu a nakonec plátek ementálu. Pomastíme máslem a zapečeme v troubě nebo na grilu. |