Salát s lilkem a pršutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s lilkem a pršutem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7439 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Lilek |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
125 ml | Olej olivový |
120 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
255 g | Prosciutto sušené |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 382,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 474,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Olej rostlinný, Oregano sušené, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s lilkem a pršutem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme. |
2 | V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme. |
3 | Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem. |
4 | Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát. |
5 | Pokapeme salát a podáváme. |
Poznámka
vejce předem uvaříme natvrdo