Jednoduchý recept

Salát s lilkem a pršutem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7439
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Lilek
1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Ocet kvasný lihový
125 ml Olej olivový
120 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
255 g Prosciutto sušené
1 hrst Řeřicha
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
5% Sacharidy 17 g
106% Tuky 80 g
6% Sodík 112 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát s lilkem a pršutem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme.

2

V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme.

3

Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem.

4

Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát.

5

Pokapeme salát a podáváme.

Poznámka

vejce předem uvaříme natvrdo

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept