Recept

Sicilský květákový salát

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 78 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7443
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
1 ks Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Hrozinky
1 ks Květák
20 g Mandle
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
3 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 823kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 136 mg
11% Bílkoviny 6 g

Sicilský květákový salát postup přípravy receptu:

1

Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.

2

V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.

3

K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.

4

Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.

5

Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.

6

Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept