Rýžový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7444 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazole bílé |
400 g | Fazole vařené |
175 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Rajčatová šťáva |
225 g | Rýže loupaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazole bílé, Fazole vařené, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Paprika červená, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme rýži dle návodu. 5 minut vaříme zelené fazolky, pak propláchneme studenou vodou a slijeme. |
2 | Propláchneme rýži ve studené vodě, slijeme a dáme do salátové mísy. |
3 | Smícháme na zálivku rajčatovou šťávu, česnek, koriandr, olivový olej a černý pepř. Důkladně rozšleháme. Nalijeme zálivku na rýži a promícháme. |
4 | Přidáme zelené fazolky, fazole strakaté, červené fazole, papriku, jarní cibulku a vše promícháme. |
5 | Zakryjeme mísu a dáme do lednice. |
6 | Zdobíme čerstvým koriandrem. |