Vepřové maso na mléce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na mléce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 kg | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 175,6mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na mléce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osolíme a opepříme nejlépe den předem. |
2 | V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme dozlatova. Maso zalijeme téměř celé mlékem a pod poklicí zvolna dusíme. |
3 | Když maso změkne, má být mléko husté jako smetana a zbarvené šťávou z masa do zlatožluta. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou. |