Székelský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Székelský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,3 kg | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
10 g | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 kg | Vepřové maso libové |
0,3 l | Zakysaná smetana |
0,8 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 165,6mg |
Draslík | 591,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Székelský guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do kastrolu a přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, papriku, kopr a kmín. Pod pokličkou vše dusíme ve vlastní šťávě a později mírně podlijeme. |
2 | Když je maso částečně měkké, přidáme kysané zelí a dodusíme. Nakonec přilijeme hustou smetanu a vše povaříme. |