Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1 dl | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 749,0mg |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 425,0mg |
Vláknina | 426,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí svalovinu (prsa nebo stehna) opláchneme a přes vlákno nakrájíme na menší kousky. Maso na horkém tuku lehce osmahneme, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a omyté, na plátky nakrájené žampiony. Vše osmahneme, mírně osolíme a zastříkneme vodou a vínem. Dobře promícháme a krátce podusíme. |
2 | Nakonec přilijeme smetanu, ještě krátce podusíme a přisolíme. |
3 | Ihned podáváme. |
Rychlá příprava,jen jsem dala podstatně více žampiónů než uvádí recept. Na 10 porcí cca 500 g. Může se vynechat část smetany a nahradit mlékem. Žampiony bych příště vkládala až do vařící šťávy. Jinak palec nahoru