Skopové a vepřové maso s fazolkami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové a vepřové maso s fazolkami a rajčaty
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 7463 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Rajčata |
400 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 744,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové a vepřové maso s fazolkami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Skopové i vepřové maso omyjeme a rozkrájíme na kostky a opečeme zprudka na rozehřátém oleji za stálého míchání. Následně maso osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. |
2 | K téměř měkkému masu přidáme čerstvé nebo zmrazené fazolky, oloupaná a rozkrájená rajčata a společně dodusíme do měkka. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme smažené bramborové hranolky nebo lupínky. Použijeme-li oboje maso ze hřbetu ( kotlety ), můžeme je rozkrájené na malé kostky připravit jako minutku s fazolkami sterilovanými, které prohřejeme ve vlastní šťávě.