Dušené skopové řízky nebo kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené skopové řízky nebo kotlety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev sterilovaná |
1 ks | Pepř černý mletý |
8 ks | Skopové kotlety |
60 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 165,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Mrkev sterilovaná, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené skopové řízky nebo kotlety postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a shrneme do původního tvaru. |
2 | Slaninu jemně rozkrájenou rozškvaříme v kastrole z ohnivzdorného skla, přidáme rozkrájenou zeleninu s cibulí, okořeníme, vložíme na ni připravené maso, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později podléváme. |
3 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme je, omáčku můžeme procedit a dle chuti přisolit anebo maso necháme v nescezené omáčce, ovšem vidličkou vyndáme koření. |
4 | Jako přílohu podáváme dušené okurky se smetanou, rýži nebo brambory. |