Italský salát s tuňákem a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský salát s tuňákem a fazolemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7469 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole Borlotti |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 208,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer řapíkatý, Cibule, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský salát s tuňákem a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Na dresink smícháme olej z tuňáka s olivovým olejem a octem. Osolíme a opepříme. |
2 | V míse smícháme kousky tuňáka s fazolemi borlotti, cibulkou, celerem a petrželkou. |
3 | Salát zalijeme dresinkem a promícháme. |
4 | Podáváme vychlazený. |