Smažené skleněné nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené skleněné nudle
Smažené skleněné nudle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7474 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 špetka | Hořčice v prášku |
300 g | Hrášek |
1 špetka | Muškátový oříšek |
120 g | Nudle skleněné |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
400 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 204,2mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrášek, Muškátový oříšek, Olej arašídový (podzemnicový), Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice v prášku, Nudle skleněné, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené skleněné nudle postup přípravy receptu:
1 | Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibulky i s natí očistíme a nakrájíme na 2-3cm velké kousky. Hráškové lusky očistíme a omyjeme. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a zeleninu na něm postupně po cca 4min orestujeme. Ochutíme kořením, vyjeme a necháme okapat. |
3 | Poté ve woku prohřejeme javorový sirup a hořčicí. Vložíme zeleninu a mícháme dokud se v sirupu neobalí. Vyjmeme a uchováváme horkou. |
4 | Wok vyčistíme a nalijeme podzemnicový olej. Osmažíme na něm dokřupava skleněné nudle. Zeleninu rozdělíme na talíře, doplníme nudlemi a podáváme. |