Pikantní hovězí plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hovězí plátky
Pikantní hovězí plátky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7475 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
100 g | Kompot mandarinkový |
50 g | Nakládaný zelený pepř |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 ks | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 64,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot mandarinkový, Olej sezamový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hovězí plátky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso na něm 3-4min za stálého míchání orestujeme. Pepř necháme okapat a přidáme do pánve. Mandarinky rovněž necháme okapat, šťávu odložíme, mandarinky přidáme k masu a krátce 1-2min podusíme. |
3 | Poté přimícháme 2-3 lžíce mandarinkové šťávy a ochutíme solí. |
4 | Rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. |