Recept

Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7476

Ingredience

Těsto
150 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Martell cognac
80 g Mouka polohrubá
170 g Máslo čerstvé
1 hrst Physalis (mochyně)
4 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká
Poleva
13 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 374kJ
15% Sacharidy 55 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 52 mg
13% Bílkoviny 7 g

Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do světlé směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme ji do žloutkové pěny. Přidáme 60g mouky smíchané s kypřicím práškem a přilijeme koňak. Poté do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

3

Kruhovou vroubkovanou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme cca 25min.

4

Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.

5

Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu k bodu varu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme 1min. Odstavíme, necháme vychladnout na hladkou konzistenci a nalijeme na věnec.

6

Vložíme na 1hod do lednice, poté ozdobíme plody mochyně, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept