Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7476 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
150 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
170 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Physalis (mochyně) |
4 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
200 g | Čokoláda hořká |
13 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 370,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Physalis (mochyně), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový věnec s koňakem a čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem do světlé směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme ji do žloutkové pěny. Přidáme 60g mouky smíchané s kypřicím práškem a přilijeme koňak. Poté do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Kruhovou vroubkovanou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme cca 25min. |
4 | Koláč vyjmeme a necháme vychladnout. |
5 | Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu k bodu varu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme 1min. Odstavíme, necháme vychladnout na hladkou konzistenci a nalijeme na věnec. |
6 | Vložíme na 1hod do lednice, poté ozdobíme plody mochyně, nakrájíme a podáváme. |