Opékané vepřové plátky s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané vepřové plátky s květákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7482 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Květák |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Solamyl |
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 767,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej stolní, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané vepřové plátky s květákem postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové maso nakrájíme na plátky a ty potom nakrájíme na malé nudličky. Poprášíme je škrobovou moučkou. |
2 | Květák rozebereme na růžičky, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Po změknutí je vhodíme na pánev s rozpáleným tukem a krátce opečeme. |
3 | Květák vyjmeme, na pánev přilijeme olej, rozpálíme jej a krátce opečeme maso. Potom vmícháme omáčkovou směs, do které jsme přidali zázvor. Maso mícháme a uvolňujeme ode dna. Nakonec vmícháme květák. |