Skopové maso se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso se zelím
Skopové maso se zelím
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kg | Skopové maso přední |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 656,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso se zelím postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso zalijeme do roviny vodou, osolíme a vaříme. |
2 | K poloměkkému masu přidáme zelí rozkrojené na čtvrtky. Během vaření přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a slaninu. |
3 | Před koncem varu přidáme do pokrmu jíšku připravenou se sádla a mouky. Šťávu zapražíme. |