Jehněčí po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po francouzsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7485 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
700 g | Jehněčí maso |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 143,3mg |
Draslík | 84,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla. |
2 | Přidáme 2 nakrájené cibulky, 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme šálek vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a dusíme na mírném ohni asi 15 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenou rýží.