Telecí játra po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra po anglicku
Telecí játra po anglicku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Citrony |
800 g | Játra telecí |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 703,0mg |
Draslík | 714,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citrony, Játra telecí, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Nakrájená telecí játra osolíme, opepříme a pečeme na másle nebo potřená olejem na rožni. |
2 | Před koncem pečení pokapeme játra trochou bílého vína. Zdobíme plátky opečené anglické slaniny a plátky citronu. |