Jehněčí balíčky na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí balíčky na rozmarýnu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 154,1mg |
Draslík | 342,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 77,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Jehněčí maso mleté, Majoránka, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Jehněčí balíčky na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | V míse propracujeme maso, najemno nastrouhanou cibuli, strouhanku, vejce a koření. Vytvarujeme podlouhlé karbanátky a obalíme je ve dvou proužcích slaniny. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a balíčky ze všech stran orestujeme. |
Poznámka
Podáváme např. s opékanou zeleninou nebo bramborami.