Recept

Jehněčí kýta v mátě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7490

Ingredience

10 ks Brambory
1 ks Citrony
1 ks Cukr želírovací
2 kg Jehněčí kýta
1 ks Máta
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
2 ks Zelenina kořenová
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 716kJ
9% Sacharidy 31 g
73% Tuky 54 g
15% Sodík 297 mg
119% Bílkoviny 67 g

Jehněčí kýta v mátě postup přípravy receptu:

1

Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme.

Poznámka

Mátové želé můžeme připravit vlastní tak, že rozmixujeme svazek máty, šťávu vymačkáme a svaříme podle návodu s želírovacím cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept