Jehněčí kýta v mátě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta v mátě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cukr želírovací |
2 kg | Jehněčí kýta |
1 ks | Máta |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 221,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citrony, Jehněčí kýta, Máta, Olej stolní, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta v mátě postup přípravy receptu:
1 | Připravíme pastu z nastrouhané citronové kůry a šťávy z citronu, rozdrceného česneku a rozmarýnu. Maso pastou potřeme a ochutíme solí a pepřem. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Maso vložíme do olejem vymazaného pekáče a pečeme 1hodinu. Poté je potřeme mátovým želé, obložíme zeleninou, kterou jsme nakrájeli, ochutili solí, pepřem a zakápli olejem. Pečeme dalších 20min. Maso necháme zakryté cca 15min odpočívat, nakrájíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Mátové želé můžeme připravit vlastní tak, že rozmixujeme svazek máty, šťávu vymačkáme a svaříme podle návodu s želírovacím cukrem.