Jednoduchý recept

Medové jehněčí s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7491
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Brambory
1 stroužek Česnek
600 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 kg Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 376kJ
13% Sacharidy 46 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 196 mg
64% Bílkoviny 36 g

Medové jehněčí s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na steaky a potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočinout.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozložíme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme a pečeme 15min.

4

Mezitím v pánvi rozpálíme olej a steaky z obou stran opečeme. Rozložíme na zeleninu, mírně osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme ještě 20min.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept