Recept

Vepřová žebírka na zelí s pivem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7496

Ingredience

6 ks Anglická slanina
1 ks Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
1 kg Vepřová žebra
0,5 kg Zelí červené - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,464 kcal
Kilojoule 6 127kJ
4% Sacharidy 15 g
169% Tuky 127 g
97% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 61 g

Vepřová žebírka na zelí s pivem postup přípravy receptu:

1

V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou.

2

Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli.

3

Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept