Vepřová žebírka na zelí s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na zelí s pivem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Vepřová žebra |
0,5 kg | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 304,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová žebra, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka na zelí s pivem postup přípravy receptu:
1 | V širokém kastrolu nejprve na středním plameni vyškvaříme nakrájenou slaninu. Na ní poté z obou stran opečeme žebírka zaprášená moukou. |
2 | Vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli a orestuejem. Zalijeme pivem, vývarem a vmícháme zelí, které jsme scedili a propláchli. |
3 | Vrátíme zpět maso i se šťávou, okořeníme a v troubě předehřáté na 180C pečeme asi 40min, až bude maso měkké a křehké. |