Krevety a avokádo s octovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety a avokádo s octovou zálivkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7497 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
0,5 ks | Citrony |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 520,4mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citrony, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety a avokádo s octovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlíme podélně avokádo, půlky otočíme proti sobě, abychom mohli avokádo vypeckovat. |
2 | Oloupeme a podélným rozříznutím vytvoříme 6 plátků. |
3 | Uděláme to samé i s druhým avokádem. |
4 | Plátky potřeme citronovou šťávou aby dužina nezhnědla a rozložíme do tvaru vějíře na 4 talíře. |
5 | Na každý talíř dáme čtvrtinu krevet. |
6 | Suroviny na octovou zálivku dáme do sklenice se šroubovacím uzávěrem a protřepeme. |
7 | Každou porci zalijeme trochou zálivky, posypeme petrželí a podáváme. |
Poznámka
z citronu vymačkáme šťávu