Jednoduchý recept

Španělský salát z mrkve a krevet

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 7499
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kmín celý
500 g Krevety tygří - loupané
700 g Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 249kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 165 mg
56% Bílkoviny 32 g

Španělský salát z mrkve a krevet postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme a na šikmé plátky nakrájíme mrkev.

2

Vložíme do vařící vody s trochou solí a 4 minuty vaříme, pak slijeme

3

Česnek oloupeme a s rozmarýnem roztlučeme v hmoždíři.

4

V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme směs česneku a rozmarýnu, kmín a papriku a pár minut smažíme.

5

Odstavíme a vmícháme zbylý olej a vinný ocet. Osolíme a opepříme.

6

Plátky mrkve a vařené krevety dáme do teplé česnekové zálivky s rozmarýnem.

7

Dáme na 4 hodiny do lednice, poté podáváme ozdobený petrželí.

Poznámka

krevety loupané a vařené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept