Vepřové s dušenou mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s dušenou mrkví
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 750 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
400 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 38,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s dušenou mrkví postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na menší kousky. Osmažíme na sádle na jemno nakrájenou cibuli, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. |
2 | Očistíme mrkev a nakrájíme, přidáme k masu a znovu dusíme, dokud mrkev nezměkne. Necháme vydusit na šťávičku. |
3 | Rozmícháme hladkou mouku s trochou vody a vmícháme do masa s mrkví. Můžeme přidat k ochucení špetku muškátového oříšku a necháme ještě chvilku povařit. |