Marocká šafránová rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocká šafránová rýže
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7504 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Pistácie |
225 g | Rýže loupaná |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 5,3mg |
Draslík | 106,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 31,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pistácie, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocká šafránová rýže postup přípravy receptu:
1 | Zlomíme nitky šafránu a vložíme do vařící vody. Ihned odstavíme, promícháme a necháme 20 minut pod pokličkou odstát. Scedíme. |
2 | Rozehřejeme olej, přidáme rýži a smažíme, až zesklovatí. Přidáme šafránovou vodu, osolíme a přivedeme k varu. |
3 | Vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud se voda nevypaří. |
4 | Na rýži dáme máslo, nemícháme. Přikryjeme pánev čistou utěrkou a zatížíme poklicí. Necháme 10 minut uležet před podáváním. |
5 | Ozdobíme pistáciovými oříšky nasekanými nahrubo. |