Svíčková pečeně s madeirským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková pečeně s madeirským vínem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 751 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Lanýž |
30 g | Máslo čerstvé |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 903,3mg |
---|---|
Cholesterol | 106,6mg |
Draslík | 830,6mg |
Vláknina | 25,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková pečeně s madeirským vínem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme svíčkovou, osolíme a protkneme slaninou. |
2 | Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi, vložíme svíčkovou, přilijeme trochu polévky a necháme dusit. |
3 | Před servírováním na stůl přidáme do šťávy jednoho najemno rozsekaného lanýže, madeirské víno a pár lžic vývaru. |