Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7512 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
450 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Fontina |
40 g | Sýr Parmezán |
250 g | Sýr Ricotta |
175 g | Těstoviny Lasagne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 80,3mg |
Draslík | 710,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Fontina, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou postup přípravy receptu:
1 | Na 200 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou. |
3 | Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu. |
4 | Nasekáme. |
5 | Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme. |
6 | Máslem vymažeme zapékací misku. |
7 | V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. |
8 | Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi. |
9 | Končíme špenátovou vrstvou. |
10 | Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova. |