Jednoduchý recept

Musaka z fazolí, čočky a lilku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7513
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
75 g Čočka jedlá
400 g Fazole bílé
300 ml Jogurt bílý
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
25 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 984kJ
31% Sacharidy 113 g
18% Tuky 13 g
13% Sodík 256 mg
74% Bílkoviny 42 g

Musaka z fazolí, čočky a lilku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí vodou vložíme čočku a pod poklicí vaříme 30 minut. Slijeme, propláchneme a dáme stranou.

2

Na 175 stupňů předehřejeme troubu.

3

V hrnci s vodou vaříme 2 minuty plátky lilku. Slijeme, osušíme a dáme stranou.

4

Rozehřejeme v pánvi olej, vložíme pokrájený pórek, česnek, řapíkatý celer, papriku a 5 minut smažíme, dokud zelenina nezměkne.

5

Přidáme uvařenou čočku, víno, rajčata, fazole, rajčatový protlak, pepř a směs koření. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. 10 minut zvolna vaříme.

6

Polovinu směsi fazolí a čočky dáme do zapékací mísy, poklademe polovinou plátků lilku v jedné vrstvě.

7

Navrstvíme další směs fazolí a plátky lilku, jogurt smícháme s vejci, nalijeme na lilek a posypeme parmazánem.

8

40 minut pečeme.

9

Ozdobíme bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept