Játra na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra na roštu
Játra na roštu
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Játra telecí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 698,0mg |
Draslík | 627,1mg |
Vláknina | 144,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra na roštu postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Mírně je opepříme, pomastíme máslem a pečeme je na roštu asi 6-8 minut. Obracíme tak, aby obě strany plátků byly dvakrát na roštu a vždy mastíme máslem |
2 | Upečená játra narovnáme na ohřátou mísu, osolíme a na každý plátek dáme kousek másla a petrželku. |
3 | Podáváme s bramborami nebo s míchanou zeleninou. |