Bucatini s kapary a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s kapary a olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 7522 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
45 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
500 g | Těstoviny Bucatini |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 43,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 23,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapary sterilované, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s kapary a olivami postup přípravy receptu:
1 | Bucatini vaříme ve velkém hrnci v dobře osolené vodě. Po změknutí je scedíme a propláchneme. |
2 | Na velké pánvi na středním ohni na oleji /extra panenský/ orestujeme česnek s petrželí /obě suroviny jemně nasekané/. Až začne česnek měnit barvu vmícháme olivy /jemně nasekané/a kapary a na mírném ohni podusíme asi 2-3 minuty. |
3 | Scezené těstoviny přidáme do rendlíku a asi 2 minuty je na středním ohni mícháme s kapary a olivami. |
4 | Vše přendáme do nahřáté mísy,posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat. |