Kuře po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po myslivecku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
150 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 šálek | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
69% Kalorie 1,353 kcal
Kilojoule 5 660kJ
5% Sacharidy 18 g
135% Tuky 102 g
25% Sodík 494 mg
144% Bílkoviny 81 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 339,8mg |
Draslík | 880,4mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Porce omytého kuřete opečeme na oleji. |
2 | Když maso zrůžoví, přidáme kolečka cibule, sůl, pepř a zalijeme červeným vínem a zředěným rajčatovým protlakem. Dusíme doměkka. |