Kuře na kaparech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na kaparech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 7525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 330,8mg |
Draslík | 881,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kapary sterilované, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na kaparech postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla a stehna a půlky rozdělíme na 2 menší kusy. Osolíme, opepříme a na másle opečeme po obou stranách dozlatova. |
2 | Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, osmahneme s masem a podlité dusíme téměř doměkka. Ke konci dušení přidáme nasekané kapary a ještě chvíli podusíme. |
3 | Nakonec před odstavením z ohně pokrm zakapeme citronovou šťávou. |