Kuře podle M. D. Rettigové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře podle M. D. Rettigové
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7528 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 324,8mg |
Draslík | 876,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře podle M. D. Rettigové postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozčtvrtíme a opepříme. V kastrole na rozehřátém másle maso po obou stranách opečeme. |
2 | Potom přidáme nasekanou cibuli, necháme ji s masem osmahnout a mírně podlité dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení posypeme kuře nastrouhanou citronovou kůrou ze čtvrtky citronu. |
4 | Po odstavení z ohně přilijeme do šťávy citronovou šťávu. |