Kuře na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na červeném víně
Kuře na červeném víně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 7530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
0,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 326,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Karotka, Kuře, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu z oleje, cibule, česneku, bobkového listu, vína a soli. |
2 | Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky a necháme marinovat 24 hodin. |
3 | V kastrole na oleji osmahneme jemně nakrájenou šunku, přidáme nakrájená rajčata a karotku a po chvíli zalijeme zbylým vínem. Do omáčky vložíme porce kuřete. |
4 | Dusíme pod pokličkou doměkka. |