Hříbky po bordelaiském způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky po bordelaiském způsobu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7531 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
8 ks | Houby čerstvé |
250 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 291,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky po bordelaiském způsobu postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné hřiby vložíme do ohnivzdorné nádoby s rozpáleným olejem. Dusíme asi 10 minut. |
2 | Houby potom obrátíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek utřený se solí, opepříme a dusíme doměkka. |
3 | Podáváme posypané nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Použijeme větší hřiby.