Spagetti s černými lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spagetti s černými lanýži
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 7532 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Lanýž |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 387,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 15,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spagetti s černými lanýži postup přípravy receptu:
1 | Špagety dáme vařit do velkého hrnce v dostatečném množství vody,kterou osolíme. |
2 | Omyjeme dobře lanýže, pečlivě je oškrábeme na povrchu.Pak je osušíme a najemno nastrouháme.Na malé pánvi se silným dnem rozpálíme olej.Pánev sundáme z ohně a přidáme lanýže.Zamícháme.Pánev vrátíme na oheň a přidáme česnek s ančovičkami - ty rozmačkáme vidličkou, aby se rozpadly v oleji.Vše dobře promícháme /pozor, aby se česnek nepřipálil a olej nezačal vřít/.Sundáme z ohně a podle chuti dochutíme solí a pepřem. |
3 | Uvařené těstoviny scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme je lanýžovou omáčkou,dobře promícháme a můžeme podávat. |