Jednoduchý recept

Spagetti s černými lanýži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 7532
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 ks Ančovička - filety
2 stroužek Česnek
150 g Lanýž
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
18% Sacharidy 64 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 211 mg
32% Bílkoviny 18 g

Spagetti s černými lanýži postup přípravy receptu:

1

Špagety dáme vařit do velkého hrnce v dostatečném množství vody,kterou osolíme.

2

Omyjeme dobře lanýže, pečlivě je oškrábeme na povrchu.Pak je osušíme a najemno nastrouháme.Na malé pánvi se silným dnem rozpálíme olej.Pánev sundáme z ohně a přidáme lanýže.Zamícháme.Pánev vrátíme na oheň a přidáme česnek s ančovičkami - ty rozmačkáme vidličkou, aby se rozpadly v oleji.Vše dobře promícháme /pozor, aby se česnek nepřipálil a olej nezačal vřít/.Sundáme z ohně a podle chuti dochutíme solí a pepřem.

3

Uvařené těstoviny scedíme a dáme do vyhřáté mísy.Přelijeme je lanýžovou omáčkou,dobře promícháme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept