Zeleninový kaviár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový kaviár
Zeleninový kaviár
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7533 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 609,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Ořechy vlašské, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový kaviár postup přípravy receptu:
1 | Lilek a papriky opečeme v horké troubě, zchladíme studenou vodou, oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme, vmícháme mleté ořechy, olej, ocet a sůl. Smícháme s paprikami a lilkem. |
3 | Hotový pokrm zdobíme petrželkou. |