Skopové maso na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na roštu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Skopový hřbet |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165,0mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na roštu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso vykostíme a nakrájíme na plátky. V případě, že jsou plátky větší, rozpůlíme je. Maso lehce naklepeme, osolíme a navlékneme na jehlici střídavě se stejně velkými plátky slaniny. Navléknuté maso zploštíme a opékáme na roštu z každé strany 3 minuty. Maso lze upéci také na rožni. |
2 | Jako přílohu podáváme chléb nebo rýži. |
Poznámka
Pokud maso opékáme na otevřeném ohništi, musíme mít pod ním pouze žhavé uhlíky, aby se dobře propeklo a nespálilo.