Skopové maso na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso na jehle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 ks | Citronová šťáva |
1 ks | Olej stolní |
1 ks | Pepř černý mletý |
Skopové maso na jehle | |
3 ks | Cibule |
1 ks | Játra tresčí v oleji |
750 g | Skopové kotlety |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 192,9mg |
Draslík | 289,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Játra tresčí v oleji, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso na jehle postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso naklepeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády na 3 - 4 hodiny. K masu přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Po uplynutí doby marinování maso navlékneme na jehlu střídavě s plátky cibule a opékáme na roštu či pánvi na každé straně cca pět minut. |
2 | Jako přílohy podáváme suchou rýži, kapii, okurku. |
Poznámka
Pokud nemáme skopové kotlety, použijeme 600 g skopových řízků bez šlach.