Rybí vývar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar
Rybí vývar
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 7551 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Kapr obecný |
1 ks | Mrkev kořen |
6 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 184g |
---|---|
Cholesterol | 330,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 153g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 156,9mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí vývar postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme vodu,rybí odřezky/hlava,kosti,kůže/,všechnu zeleninu,cibuli,bobkový list,hrubou sůl a pepř,víno.Přivedeme do varu,snížíme teplotu a vaříme 10 minut.Z povrchu pravidelné odstraňujeme vodu děrovanou naběračkou.Vývar přecedíme a používáme do uvedených receptů. |