Jednoduchý recept

Špenátový nákyp

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7557

Ingredience

30 g Margarín
250 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
100 g Sýr Čedar
4 ks Vejce slepičí
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
4% Sacharidy 14 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 422 mg
37% Bílkoviny 21 g

Špenátový nákyp postup přípravy receptu:

1

Omyjeme špenát a vložíme do velkého hrnce, vaříme pod pokličkou 5 minut.

2

Dokud nezačne ztrácet na objemu.

3

Slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme nahrubo a dáme stranou.

4

Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

5

Formu na nákyp vymažeme tukem, posypeme parmazánem a dáme stranou.

6

V hrnci zahřejeme margarín, mouku a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu.

7

3 minuty vaříme.

8

Omáčku nalijeme do mísy, přidáme špenát a promícháme.

9

Zašleháme žloutky a 75g čedaru, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

10

Ušleháme bílky a vmícháme do špenátové směsi.

11

Směs vložíme do připravené formy a posypeme zbylým čedarem.

12

30 minut pečeme, dokud nákyp nevyskočí a neztuhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept