Dauphinské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dauphinské brambory
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7558 |
Ingredience
700 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
10 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 834,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dauphinské brambory postup přípravy receptu:
1 | Na 175 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Zapékací mísu vymažeme tukem, nakrájíme na tenké plátky brambory a do mísy střídavě vrstvíme brambory, cibuli a každou vrstvu posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. |
3 | Končíme vrstvou brambor. |
4 | Zalijeme vše smetanou a poklademe kousky másla. |
5 | Pečeme hodinu dozlatova. |