Jednoduchý recept

Hovězí guláš moravský

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (26%)
ID receptu: 7559
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibule
300 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Kmín celý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 657kJ
5% Sacharidy 16 g
6% Tuky 5 g
9% Sodík 182 mg
24% Bílkoviny 14 g

Hovězí guláš moravský postup přípravy receptu:

1

Na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme mletou papriku, kmín a na kostky nakrájené, tuku zbavené maso, které krátce podusíme. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby doléváme vodu.

2

Když je maso změklé, zaprášíme moukou, přilijeme přiměřenou dávku vody, přidáme nakrájené brambory, hlávkové zelí a společně podusíme, aby vše náležitě změklo. Nakonec ještě podle chuti dosolíme.

Poznámka

Podáváme s celozrným chlebem nebo vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept